Re Entry

InToMission's Re-entry site

Re-entry traject

Wat is re-entry?

Re-entry staat voor terugkeer. 

Het opnieuw integreren en terugkeren naar Nederland is een hele weg. Je wordt heen en weer geslingerd door allerlei emoties. Voor jou is het duidelijk dat je veranderd bent door al jouw ervaringen, maar zien anderen dat ook? 

Van buiten ben je nog steeds herkenbaar en dat laat ons denken dat wij je in Nederland ook weer kennen. Je kunt het leven toch weer oppakken zoals je dat hiervoor deed? Het blijkt vaak moeilijker dan gedacht. 

In een re-entry traject maken we dit transitieproces inzichtelijk en kijken we hoe je jouw leven in Nederland weer op kunt pakken. We willen samen met jou oplopen in dit seizoen van terugkeren, we bieden een luisterend oor en praktische handvatten. 

Wat doen we in een re-entry traject??

Een re-entry traject bestaat uit 6 gesprekken over jouw re-entry proces en wat jij zoal tegenkomt. Afhankelijk van jouw behoefte gaan we dieper op het ene onderwerp in dan het andere. Bij elk onderwerp krijg je opdrachten mee ter voorbereiding of ter verwerking. Met dit re-entry traject krijg je meer zicht op hoe het re-entry proces jou beïnvloedt. Door dit traject te volgen krijg je de touwtjes weer zelf in handen. Het is ook mogelijk om vanuit het re-entry traject een doorverwijzing te ontvangen om nog een aantal extra gesprekken te doen over loopbaanbegeleiding.

In een Re-entry traject komen in ieder geval onderstaande thema’s aan de orde, maar jij bepaalt het ritme, wat jij nodig hebt en waar jij bent:

Check out Mission
Hoe neem je afscheid, wat neem je mee aan ervaringen, wat moet je praktisch regelen, en wat zijn je verwachtingen van terugkeren naar Nederland? Dit gesprek kan al plaatsvinden vóórdat je in Nederland bent.

Checkin’ Re-entry
Wat is re-entry? Welke processen spelen een rol? Wat betekent het om in transitie te zijn? We duiken dieper in op hoe het nu met jou gaat in de verschillende gebieden van je leven nu je weer terugbent in Nederland.

Checkin’ Emoties
Emoties maken een re-entry ingewikkeld. Welke emoties spelen er bij jou? Hoe kleuren ze nu jouw re-entry proces en hoe kun je ze gebruiken om verder te komen?

Checkin’ New You
Het leven in het buitenland heeft je gevormd. We gaan samen terugkijken hoe je veranderd bent en je helpen om hier woorden aan te geven. Wat is je roeping nu in Nederland?

Checkin’ Connections
Opnieuw vriendschappen opbouwen, oude vriendschappen nieuw leven in blazen, vriendschappen ver weg onderhouden, een plek weer vinden in het contact met je familie, dat vraagt wat van je. Hoe ga je hiermee om?

Checkin’ Home
Wat vind je belangrijk en naar welke waarden wil jij leven? Hoe krijgen je buitenland ervaringen een plek in je huidige leven?