Re Entry

InToMission's Re-entry site

Transitietraject in Re-entry

Wat is re-entry?

Re-entry staat voor terugkeer en door re-entry kom je in een transitie terecht. 

Het opnieuw integreren en terugkeren naar Nederland is een hele weg. Je wordt heen en weer geslingerd door allerlei emoties. Voor jou is het duidelijk dat je veranderd bent door al jouw ervaringen, maar zien anderen dat ook? 

Van buiten ben je nog steeds herkenbaar en dat laat ons denken dat wij je in Nederland ook weer kennen. Je kunt het leven toch weer oppakken zoals je dat hiervoor deed? Het blijkt vaak moeilijker dan gedacht. 

In een re-entry traject maken we dit transitieproces inzichtelijk en kijken we hoe je jouw leven in Nederland weer kunt oppakken. We willen samen met jou meelopen in dit proces van terugkeren, we bieden een luisterend oor en praktische handvatten. 

Wat doen we in een Transitie traject?

Een transitietraject bestaat uit 6 gesprekken over jouw transitie proces en wat jij zoal tegenkomt. Afhankelijk van jouw behoefte gaan we dieper in op het ene onderwerp dan op het andere. Bij elk onderwerp krijg je opdrachten mee ter voorbereiding of ter verwerking. Met dit transitietraject krijg je meer zicht op hoe een transitie jou beïnvloedt. Door dit traject te volgen, krijg je de touwtjes weer zelf in handen. Het is ook mogelijk om vanuit het transitietraject een doorverwijzing te ontvangen voor nog een aantal extra gesprekken over loopbaanbegeleiding.

In een transitietraject komen in ieder geval onderstaande thema’s aan de orde, maar jij bepaalt het ritme, wat jij nodig hebt en waar jij bent:

Check out Mission
Hoe neem je afscheid, wat neem je mee aan ervaringen, wat moet je praktisch regelen, en wat zijn je verwachtingen van terugkeren naar Nederland? Dit gesprek kan al plaatsvinden vóórdat je in Nederland bent.

Checkin’ Re-entry
Wat is re-entry? Welke processen spelen een rol? Wat betekent het om in transitie te zijn? We duiken dieper in op hoe het nu met jou gaat in de verschillende gebieden van je leven nu je weer terug bent in Nederland.

Checkin’ Emoties
Emoties maken een transitie ingewikkeld. Welke emoties spelen er bij jou? Hoe kleuren ze nu jouw transitieproces en hoe kun je ze gebruiken om verder te komen?

Checkin’ New You
Het leven in het buitenland heeft je gevormd. We kijken samen terug naar hoe je veranderd bent en helpen je om hier woorden aan te geven. Wat is je roeping nu in Nederland?

Checkin’ Connections
Opnieuw vriendschappen opbouwen, oude vriendschappen nieuw leven in blazen, vriendschappen ver weg onderhouden, een plek weer vinden in het contact met je familie, dat vraagt wat van je. Hoe ga je hiermee om?

Checkin’ Home
Wat vind je belangrijk en naar welke waarden wil jij leven? Hoe krijgen je buitenland ervaringen een plek in je huidige leven?