Re Entry

InToMission's Re-entry site

Debriefing

Het begrip ‘debriefing’ betekent letterlijk ‘nabespreking’. Wat wij ermee bedoelen, is dat jij je hele verhaal kwijt kunt. Dat kan zijn na afloop van je uitzending, maar ook bijvoorbeeld tijdens je verlof. Het doel van de debriefing is om je te helpen om alles wat achter je ligt een plek te geven in je leven, zodat je een bepaalde periode of gebeurtenis goed af kunt sluiten. Je deelt jouw verhaal, met een van onze debriefers, zoals jij dat ervaren en gevoeld hebt. Afsluiten staat hierbij natuurlijk niet voor vergeten, dat kan ook niet. De debriefing helpt je wel om vanuit je verhaal verder te kunnen gaan. Het helpt je je dagelijks leven op te pakken en voorkomt dat je belemmerd raakt in je functioneren.

Tijdens de debriefing wordt er systematisch aandacht besteed aan onder meer:
– Wat is er feitelijk gebeurd?
– Welke gedachten roepen die gebeurtenis op?
– Welke emoties worden ervaren?
– Wat deed de gebeurtenis fysiek met je?

De debriefing helpt je dus om een bepaalde periode in je leven op een goede manier af te sluiten. Daarmee is het ook meteen het begin van een nieuwe periode. Mogelijk ga je je weer settelen in Nederland, maar het kan ook zijn dat je weer opnieuw naar het buitenland gaat. De debriefing helpt je om positief vooruit te kunnen kijken. 

Het debriefingstraject dat wij aanbieden, is gebaseerd op het ‘Exchange at the Cross- model’. Onze debriefers hebben een training gevolgd bij Le Rucher Ministries en het certificaat ‘Basic debriefing’ behaald. Sommigen van ons hebben ook nog een vervolgtraining gevolgd, de zogenaamde ‘Crisis and Trauma Peer Response Training’.